Срокове за подаване на декларации и внасяне на данъци

Удължават се сроковете за подаване на декларации и внасяне на данъци

Удължават се сроковете за подаването на годишните данъчни декларации на предприятията. Те ще се подават от 1 март до 30 юни на следващата година. Това се отнася за декларациите по чл. 92 от ЗКПО и по чл. 50 ЗДДФЛ за ЕТ и регистрираните земеделски стопани. В същия срок ще се плащат и данъците по тях.

Удължават се сроковете за публикуване на годишните финансови отчети до 30 септември на следващата година, а за декларацията за неактивност – до 30 юни на следващата година. Удължените срокове важат и за годишното счетоводно приключване за 2020 г.

Физическите лицата, които подадат годишната си данъчна декларация до 31 март на следващата година по електронен път, ползват отстъпка 5% върху данъка за довнасяне, при условие че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е внесен в срок до 31 март. Общият размер на ползваната отстъпката не може да превишава 500 лв.

Източник: https://kik-info.com

Related Posts

Коледна оферта

ТНП Консулт 1 ЕООД предлага Специална оферта за Вас!Възползвайте се!

ГРАБНЕТЕ ВАУЧЕР ОТ “ЧЕРЕН ПЕТЪК”

Ваучерът е на стойност 30% от цената на счетоводна консултация и може да бъде използван еднократно. За да се възползвате от промоцията трябва да си з...

Leave A Reply